Kerksken wint supercup!

30-04-2017 08:07

Ter gelegenheid van de supercup gisteren in Villers-Saint-Ghislain keken vele kaatsliefhebbers vol verwachting uit naar de eerste belangrijke, rechtstreekse confrontatie tussen de drie grote kandidaten voor de kampioenstitel 2017.

Als er één ding duidelijk is geworden dan wel dat Michiels Kerksken de grote favoriet blijft om zichzelf als kampioen op te volgen.

Thieulain, dit seizoen door vriend en vijand getipt als de grote uitdager van Kerksken voor de titel , heeft dat niet bevestigd. Althans gisteren toch niet. Het seizoen begint uiteraard pas vandaag. Echter, naar wat we konden vaststellen, vertoont Thieulain nog steeds dezelfde gebreken als vorig jaar. Veel jong talent en enthousiasme, ja, maar o zo onregelmatig. Vele opslagen die buiten worden geleverd op cruciale momenten en verkeerde keuzes in bepaalde situaties, zijn symptomen die momenteel nog steeds in hun spel zijn ingebakken. Steeds opnieuw wordt er over Thieulain gezegd: "veel talent maar gebrek aan ervaring", maar dat kan je niet blijven zeggen. "Ervaring op jonge leeftijd" is ook een talent. Trouwens met de terugkeer van Guillaume Dumoulin en het binnenhalen van Philip Gosuin als zesde man/coach is de nodige ervaring aanwezig..

Besluit:

Indien Thieulain zijn niveau in de loop van het seizoen niet kan optrekken en vooral de hierbovengenoemde fouten niet uit zijn spel kan bannen zien we niet in hoe zij Kerksken van een nieuwe titel kunnen houden.

Baasrode daarentegen heeft ons in positieve zin verbaasd. Daar waar volgens de algemene opinie Baasrode dit seizoen niet als een kandidaat voor de titel moet worden beschouwd, dient gezegd, dat na wat we gisteren zagen, er met hen toch opnieuw rekening zal moeten worden gehouden. Baasrode speelde als vanouds collectief sterk en secuur tussen de lijnen. Baasrode toonde zich de evenknie van Thieulain. Alleen qua opslagkracht zijn zij de mindere maar dat kunnen zij compenseren door andere kwaliteiten.

Besluit:

Baasrode mag zeker niet  worden afgeschreven als Kandidaat/uitdager voor de titel zeker wanneer Timmy Joos als achterman zijn sterk niveau van gisteren kan bevestigen en bestendigen.


Thieulain - Baasrode 7-6

Met licht windvoordeel bij de opslag liep Thieulain direct uit naar 2-0. Baasrode was echter niet van slag en toonde veerkracht. Met sterk keerderswerk van Timmy Joos bijgestaan door Casaert en Frebutte en enkele sterke opslagen van De Winter  werd de achterstand omgebogen in een 3-4 voorsprong. Na enkele prangende fases voor het winnen van een kaats werd het zelfs 3-5.Thieulain gaf niet op en met een paar sterke opslagspellen vochten zij zich terug in de wedstrijd. Toch was het Baasrode dat uitliep naar 5-6 maar zij konden het niet afmaken en op 6-6 besliste Dumoulin vanaf de opslag de wedstrijd in het voordeel van Thieulain.

Opstellingen:

Thieulain: Dumoulin - Delbecq - Becq - Metayer - Van den Abbeele

Baasrode: Joos - Van Impe - Frebutte - Casaert - De Winter


Kerksken - Baasrode 7-4

Bij Baasrode begon Christophe Devits in de plaats van Frebutte in de basisvijf. Met David bij Kerksken, beide broers Devits dus "neus aan neus" aan de koorde. 

Vanaf het eerste spel was Kerksken duidelijk de betere van Baasrode dat deels door het verlies in de eerste wedstrijd tegen Thieulain iets minder gemotiveerd leek te spelen. Kerksken liep dan ook redelijk gemakkelijk naar 6-2 uit en speelde "op reserve" de wedstrijd uit met 7-4.

Opstellingen:

Kerksken: Devits - Brassart - Dochier - Nantel - Monnier

Baasrode: Joos - Van Impe - Devits - Casaert - De Winter


Finale: Thieulain - Kerksken 2-7

Kerksken liep onmiddellijk gemakkellijk uit naar 0-2 na sterke opslagspellen van Christoff en Sam. In het derde spel leverde Benja direct drie ballen over naar 40-0 en legde zich een goede kaats die echter werd verloren. Dumoulin leverde dan 2 keer over naar 40-40 waarna ook hij zich een kaats legde. Benja kon net niet overleveren en Becq keerde magistraal terug vanop de achterlijn in het zift. Spel voor Thieulain leek het ware het niet dat Sam met een fantastische contre-rechas de kaats en dus het spel alsnog binnenhaalde. 0-3. Mogelijk een cruciaal spel want Thieulain was helemaal van slag en werd door onze mannen overklast. 2-7 !

Opstellingen:

Thieulain: Dumoulin - Delbecq - Becq - Metayer - Van den Abbeele

Kerksken: Devits - Brassart - Dochier - Nantel - Monnier


Besluit:

Onze ploeg speelde (collectief) zeer sterk, gemotiveerd, tactisch slim, secuur tussen de lijnen en goed in de opslag (nieuwe ballen of niet, Benja blijft ze meters overleveren ...). Enig minpuntje gisteren was het mindere keerderswerk van Nicolas, deels te wijten aan een lichte blessure. Ook bleek het voor de achtermannen niet evident om de RODE ballen "te zien". Ook voor de toeschouwer zijn deze RODE ballen een misbaksel van jewelste. De meest gehoorde vraag rond het terrein is dan ook: "Heb jij hem (de bal)  gezien?" Kaatsen een feest! met een bal die door sommige spelers en vele toeschouwers niet wordt gezien. Dank u wel, heren van de bond .....


Terug

Contact

VZW Kaatsclub Michiels Kerksken
Driehoekstraat 35
9451 Kerksken

Luc De Nul - Clubsecretaris:
Telefoon: +32 483 22 37 41

Copyright Kaatsclub Michiels Kerksken 2016

Maak een gratis websiteWebnode