Seizoen 2016: slotwoord

26-09-2016 13:37

Beste Supporter,

Met de finale voor het kampioenschap van België van onze gewestelijke ploeg tegen Mont-Gauthier is er definitief een einde gekomen aan het seizoen 2016. En wat voor een seizoen!

Onze club beleefde opnieuw een uitzonderlijk seizoen met een kampioenstitel voor zowel onze 1ste als 2de ploeg en winst in de meeste andere belangrijke tornooien en organisaties (belangrijkste overwinningen vindt u elders op de website).

Hiermee werd de hegemonie van Kaatsclub Michiels Kerksken bevestigd, voor zover dit nog nodig was natuurlijk na 9 titels in de laatste 11 jaar!!! en dit ondanks het feit dat "bepaalde instanties" er alles aan doen om deze met allerhande nieuwe en/of aangepaste reglementswijzigingen te doorbreken. Sommigen vertellen zelfs dat dit ons laatste seizoen was en wij ophouden te bestaan! Sorry maar ik moet deze mensen teleurstellen. Onze club leeft meer dan ooit! Hoe heet dat liedje ook weer: "De meeste dromen zijn bedr ..."

Wat we wel moeten vaststellen is dat enkel en alleen de kaatssport zelf verliezer is in het voorbije jaar.  De uitbreiding van N1 van 12 naar 14 ploegen bleek, zoals door bijna iedereen voorspeld met uitzondering van de federatie, een miskleun van formaat. Uitslagen als 13-1, 13-0 etc. bleken wekelijkse kost en houden de laatste neutrale supporters weg van de kaatsterreinen. Enkel de echte topmatchen hebben nog enige aantrekkingskracht. Van de (extra) ploegen die overkwamen van N2 zijn de meeste terug naar af (Terjoden, Bassilly) of konden anderen met een minimum aan behaalde punten hun vel redden gewoon omdat zij iets minder slecht waren of misschien hier en daar 'per toeval' een puntje konden stelen ....

De "playoffs" nieuwe stijl, met lottrekking, bleken eveneens een maat voor niets en we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat deze duidelijk een ander doel dienden dan de beste ploeg van België tot kampioen te kronen. Gelukkig viel alles toch in de juiste plooi en werd de ploeg die GEEN ENKELE COMPETITIEWEDSTRIJD verloor, onze club dus, uiteindelijk toch kampioen. De kwartfinales waren compleet overbodig met uitslagen als 13-1 en 13-0. Voor de ploegen buiten de top vier waren dit duidelijk de wedstrijden teveel en zij speelden de 2 wedstrijden dan ook totaal ongeïnteresseerd als een verplicht nummertje. Uiteindelijk moesten de 2 beste ploegen van de competitie, Kerksken en Baasrode, al of niet "toevallig?" tegen mekaar uitkomen in de halve finale, een "finale avant la lettre" dus. Iedereen was er dan ook van overtuigd dat de winnaar ervan zich één week later tot kampioen zou kronen, wat ook gebeurde.


Volgens recente geruchten zou er volgend seizoen niets wijzigen ten opzichte van dit seizoen. Er is wel sprake dat de ballen opnieuw zouden worden aangepast (lees: een paar gram zwaarder gemaakt) om het hinderlijke "hoge" botsen te verminderen. Wij zijn echter benieuwd of de federatie, zoals gewoonte, in de lente van volgend jaar en net voor de start van de nieuwe competitie toch opnieuw geen wit, of moet ik zeggen zwart,  konijn uit hun hoed tovert.


Wat we wel met zekerheid kunnen bevestigen is dat er bij onze club en dan meer bepaald aan ons team geen wijzigingen worden aangebracht. Dit betekent dat wij volgend seizoen uiteraard opnieuw aan het seizoen als uitgesproken favoriet zullen beginnen.


Het bestuur wenst uitdrukkelijk de spelers, medewerkers, supporters en sympathisanten te bedanken voor hun inzet en steun in het afgelopen seizoen en hoopt in 2017 opnieuw op u te mogen rekenen!

Tijdens de lange winterstop zullen wij u via onze website en facebookpagina op de hoogte houden van alle nieuws en/of andere belangrijke mededelingen.


Geert Reynaert


Terug

Contact

VZW Kaatsclub Michiels Kerksken
Driehoekstraat 35
9451 Kerksken

Luc De Nul - Clubsecretaris:
Telefoon: +32 483 22 37 41

Copyright Kaatsclub Michiels Kerksken 2016

Maak een gratis websiteWebnode