Zondag 1 mei start competitie: voorbeschouwing

26-04-2016 17:50

Beste Supporter,


Na de supercup van afgelopen zaterdag, met Baasrode als winnaar,  is de oefen- en voorbereidingsperiode definitief voorbij en wacht vanaf volgend weekend het echte werk met de start van het nieuwe seizoen, dat zoals de traditie het wil aanvangt  op 1 mei.

Net als vorig jaar starten wij aanstaande zondag met een thuiswedstrijd tegen Maubeuge.

Voor degenen onder jullie die iets of wat bijgelovig zijn en met de titel van 2015 in het achterhoofd, zou dit mogelijk een goed voorteken kunnen zijn voor de verlenging van onze kampioenstitel. Echter, het seizoen is lang en de prijzen worden pas "aan de meet" uitgedeeld, in dit geval in de maand september met de playoffs, waar de vorm van dat moment van doorslaggevende aard zal zijn of waar een "collectieve offday" (zie Baasrode in de 1ste finalewedstrijd van vorig seizoen) of kwetsuren alsnog over winst of verlies kunnen beslissen.

Het nieuwe seizoen brengt een belangrijke wijziging met zich mee in die zin dat er een competitiehervorming heeft plaatsgevonden waarbij het aantal ploegen van twaalf naar veertien werd opgetrokken. Deze wijziging is door de meeste waarnemers met zeer gemengde gevoelens onthaald. Vele bestuurders, spelers en supporters beschouwen deze wijziging als een negatieve ingreep voor de competitie. Daar waar de kloof tussen de top 3 (met veel goeie wil de top 4) en de rest de  voorbije jaren al sterk was gegroeid, zal het er met 2 extra ploegen zeker niet op verbeteren. Neen het omgekeerde is eerder  waar. Er komen enerzijds 2 extra ploegen bij die wekelijks het onderste uit de kan moeten halen om punten bij mekaar te sprokkelen en anderzijds krijgen de betere ploegen bijkomende speeldagen voorgeschoteld waarbij sommige wedstrijden korter duren dan een voetbalwedstrijd ...Volgens ons had men eerder moeten kiezen voor een formule met minder i.p.v. meer ploegen,  om bijgevolg meer topwedstijden te bekomen en dus automatisch  ook de  spanning van de competitie te verhogen. Dit zou zeker ook ten goede komen aan het aantal toeschouwers en de interesse en het enthousiasme van de supporters aanwakkeren.

Blijkbaar zijn de "de Bobo's" die het voor het zeggen hebben totaal wereldvreemd aan wat er in de praktijk gaande is met de kaatssport. Nochtans zijn er meer dan signalen genoeg dat onze geliefde sport jaar na jaar achteruitboert. Toeschouwersaantallen verminderen dramatisch, de jeugd heeft geen interesse meer, ploegen en tornooien verdwijnen en echte topspelers zijn op één hand te tellen, enz. Pluspunt voor ons is alvast dat wij er met Terjoden en Grimminge twee derby's bijkrijgen.

Ook nieuw vanaf dit seizoen is de formule van de finale van de playoffs.Naar het voorbeeld van de playoffs in het basketbal zal de finale gespeeld worden naar 2 overwinningen, met andere woorden, de ploeg die eerst 2 wedstrijden wint is kampioen waarbij de ploeg die in de reguliere competitie het hoogst is geëindigd eerst thuis speelt en bij een eventuele derde wedstrijd dus opnieuw van het thuisvoordeel geniet.

Net als de voorbije jaren is het duidelijk dat Kerksken en Baasrode opnieuw starten als uitgesproken favorieten voor de titel. Baasrode zal er alles aan doen om de verloren titel van 2015 te heroveren. Aangezien wijzelf onze recordstatistieken nog verder willen optrekken, mag u zich opnieuw verwachten aan een clash met onze aartsrivaal. Grote outsider wordt ongetwijfeld net als vorig jaar Thieulain. Of groeien zij dit jaar uit tot méér dan een outsider? De kans is zeker niet onbestaande. Daar waar "de jonge veulens" van Thieulain vorig jaar goed waren voor enkele uitschieters en de top 2 regelmatig het vuur aan de schenen legden, zowel in de competitie als in diverse tornooien, misten zij in de cruciale duels en/of eindfase van de competitie de ervaring en regelmaat om het af te maken. Nu, één jaar later, zijn zij een beetje rijper en mogelijk ook fysiek sterker geworden. Voor de spankracht van de competitie kunnen wij alleen maar hopen dat dit het geval is en de titelstrijd zich dus niet beperkt tot Kerksken en Baasrode alleen.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op onze kaatsbaan voor een nieuw sportief topseizoen en vele gezellige zaterdag- en zondagnamiddagen met familie en vrienden!

Uiteraard kan u ons ook digitaal  volgen via onze website www.kaatsclubmichielskerksken.be. U kan er terecht voor alle informatie, kalenders, uitslagen, foto's  en laatste nieuwtjes. Sluit u ook aan bij onze facebook-groep "Kaatsclub Michiels Kerksken".

Met sportieve Groeten,


Terug

Contact

VZW Kaatsclub Michiels Kerksken
Driehoekstraat 35
9451 Kerksken

Luc De Nul - Clubsecretaris:
Telefoon: +32 483 22 37 41

Copyright Kaatsclub Michiels Kerksken 2016

Maak een gratis websiteWebnode